بهترین شرکت معماری و نقشه کشی در تبریز, طراحی داخلی مسکونی

سبک دکوراسیون مینیمال

سبک مینیمال یکی از سبک‌های پرطرفدار در بین انواع سبک های دکوراسیون داخلی است. این نوع سبک تقریبا همانند سبک مدرن و از آن ساده‌تر است. در سبک مینیمالیست پالت‌های رنگی استفاده شده معمولا خنثی بوده و هیچ یک از لوازم موجود نیز بیش از حد زرق و برق‌دار نیستند. در ضمن سفید یکی از پرکاربردترین رنگ‌ها در دکوراسیون مینیمال است.

در واقع واژه “مینیمال” به معنی سادگی و حذف تمام عناصر اضافی از محیط است .یکی دیگر از ویژگی‌های دکوراسیون مینیمال، استفاده از تضاد رنگ‌هاست. سفید در کنار سیاه می‌آید. این ترکیب متضاد رنگ‌ها به این دلیل استفاده می‌شود که فضا بیش از حد خنثی نباشد و نمای بصری متعادلی ایجاد شود.

به همین دلیل است که شعار معروف این سبک، یعنی “کم بیش است ” (less is more) یا “هر چه کمتر بهتر” در همه بخش های این سبک خود نمایی می کند.

اصول بنیادی مینیمالیسم در معماری داخلی عبارت‌اند از: خطوط واضح، سطوح صاف، اثاثیه کم ارتفاع و رنگ‌های خنثی. البته اخیراً شکل‌های نرم و بافت و رنگ‌های متنوع‌تر نیز به خصوصیات سبک مینیمال اضافه‌شده است.

مزیتهای مینیمالیسم در طراحی داخلی

ایده‌های سبک مینیمال برای چیدمان اتاق‌های خانه کمک می‌کند تا فضاهای کوچک بزرگ‌تر به نظر برسند.

درصورتی‌که چیدمان مینیمال را به‌خوبی اجرا کنید استایل خانه شما همیشه به‌روز به نظر می‌رسد.

از آنجاکه مینیمالیسم در معماری داخلی بر زیبایی چیدمان ساده تأکید دارد، باعث می‌شود پولی صرف خرید اثاثیه و دکور اضافه که به آن‌ها احتیاج ندارید نکنید و با بودجه‌ای به‌مراتب کم یک دکوراسیون زیبا داشته باشید.

تهیه وسایل خانه برای چیدمان به سبک مینیمال بسیار ساده‌تر از سایر سبک‌های دکوراسیون است. همچنین چیدن این وسایل در کنار هم و هماهنگ کردن آن‌ها با یکدیگر بسیار آسان‌تر است.

ویژگی های سبک دکوراسیون مینیمال در معماری و طراحی دکوراسیون داخلی

1.سادگی در شکل و عملکرد بالا

خانه‌هایی که بر اساس مینیمالیست طراحی می‌شوند، سه ویژگی سادگی، بی آلایشی و کارآمدی را می‌توان در آنها به وضوح دید. طراحان تمام تلاش خود را می‌کنند تا از فضای موجود را بسیار مناسب استفاده کنند و به هیچ عنوان آن را هدر ندهد. هر آن چیزی که در طراحی مینیمالیست استفاده می‌شود بر اساس نیازی است که در ساکنان آن خانه وجود دارد. دیوارهای داخلی محدود، اشکال ساده، مکان‌های ذخیره سازی عموماً به صورت مخفی در این نوع از خانه‌ها کاملاً برجسته است.

طراحان مینیمالیسم، برای هر موردی که طراحی می‌کنند باید یک دلیل بسیار خوبی وجود داشته باشد. درب‌ها و پنجره‌هایی که در طراحی‌های مینیمالیست وجود دارد، بسیار ساده طراحی می‌شود. سادگی و کارایی در تمام فضای یک خانه مینیمالیستی وجود دارد

.2.پوشش و رنگ ساده

رنگ سفید، مناسب‌ترین رنگ برای ایجاد فضایی مینیمال است. استفاده از این رنگ به عنوان رنگ بنیادین می‌‌تواند پیوستگی و یکدستی بین دیوارها، کف و مبلمان به وجود آورد و به فضا نوعی نرمش و سادگی‌ ببخشد؛ با این حال می‌‌توان از تونالیته رنگ‌های خنثی نیز استفاده کرد. (به عنوان مثال تونالیته‌های روشن خاکستری و قهوه ای). از آن جایی‌ که این گونه تونالیته‌ها ممکن است فضا را کدر کنند، پیشنهاد می‌‌شود از رنگ‌های زنده و اشباع در اندازه کوچک برای ایجاد تضاد و سرزندگی‌ در فضا استفاده شود. برای این منظور می‌‌توان تنها یک جسم مانند یک گلدان و یا یک مبل را به این دست رنگ‌ها در آورد.

در مورد استفاده از کاغذ دیواری باید گفت که، معمولا در سبک مینیمالیسم کاغذ دیواری‌های شلوغ و طرح‌دار همانند دیوار پوش های خلاقانه به کار نمی‌روند. می‌توانید از کاغذ دیواری‌هایی استفاده کنید که بافت ساده‌ای دارند اما طرح ندارند. سادگی دیوارها و رنگ روشن به ویژه سفید یکی دیگر از ویژگی های سبک دکوراسیون مینیمال است که در هر خانه مینیمال، آشپزخانه مینیمال و یا در هر اتاق مینیمالی به چشم می‌خورد.

3.فضای تمیز، باز و پر نور

همان طور که گفتیم خانه‌هایی که به سبک مینیمالیسم طراحی می‌شود، خانه‌هایی است که کارایی بسیار بالایی دارد. یکی از مواردی که به کارآیی یک خانه بسیار کمک می‌کند استفاده از نور طبیعی خورشید است. برای همین مورد است که در خانه‌های مینیمالیستی پنجره‌های بزرگ و یا پنل های خورشیدی بزرگ بسیار استفاده می‌شود. که هم از نور طبیعی خورشید بهترین استفاده ممکن شود و همین طور از گرمایش درجهت تولید برق و یا گرم کردن خانه استفاده شود. محافظت از محیط زیست از دیگر مواردی است که در طراحی مینیمالیستی به آن توجه ویژه‌ای می‌شود.

از آن جا که این سبک به استفاده از سطوح مسطح و صاف تاکید دارد، بهتر است برای تامین نور محیطی، به جای لوستر از چراغ های سقفی توکار استفاده کنید.

آباژورها در سبک مینیمال بهتر است از شکل های هندسی ساده و خطوط صاف و مستقیم باشند.

4.جزئیات کم و ساده و اجتناب از لوازم تزئینی اضافی

زمانی که در یک خانه که به سبک مینیمالیستی طراحی شده است قدم بر می‌دارید. یکی از مواردی که کاملاً در آن قابل مشهود است لوازم تزیینی است که در آن استفاده شده است. قطعاً شما لوازم تزیینی زیاد و یا تجملی را در یک خانه مینیمالیستی مشاهده نخواهید کرد. معمولاً یک گلدان یا یکی یا دو تابلو تنها تزییناتی است که در خانه‌های این سبکی وجود دارد. نوعی خلوت بودن در تمام فضا کاملاً قابل حس است و این خالی بودن فضا حس آرامش و رهایی به شما می‌دهد.

تمامی سطوح خانه مانند میزها و یا روی اپن آشپزخانه عاری از هرگونه لوازم اضافی و تزئینی ناکارآمد هستند. به خاطر جزئیات کم تمیز کردن این سبک خانه‌ها بسیار راحت است و وقت زیادی نمی‌گیرد. در ضمن به خاطر استفاده از لوازم تزئینی و تجملاتی کم و یا حتی استفاده نکردن از آن‌ها، این سبک بسیار مقرون به صرفه است و بر اصالت خود یعنی دوری از تجمل گرایی و مصرف گرایی، تاکید دارد.

مبلمان و اسباب و اثاثیه ساده.5

بدین ترتیب اولین هدف در انتخاب مبمان و اثاثیه، توجه به کاربرد آنها است. در خانه مینیمال، اثاثیه و مبلمان کاملا کاربردی هستند و از مبلمان بلند و اثاثیه ناکارآمد استفاده نمی‌شود. شکل هر قطعه از اثاثیه و مبلمان باید ساده باشد. منظور ما این نیست که در انتخاب مبلمان باید مبلی ناراحتی را انتخاب کنید که ظاهری ناخوشایند دارد؛ درست برعکس؛ مبلمان به سبک مینیمالیسم کاملا راحت و کاربردی بوده و امروزه می‌توانید به راحتی طیف وسیعی از مبل‌ها را با شکل مدرن به سبک مینیمال در بازار پیدا کنید.

با توجه به ویژگی های این سبک که در بخش قبل معرفی کردم، مانند نمونه های زیر، باید مبل هایی به رنگ خنثی و با ارتفاع کم که با شکل های ساده و خطوط صاف و مستقیم طراحی شده اند را تهیه کنید.

به علاوه اغلب مبل‌های مینیمالیستی گوشه دار و مکعبی هستند که این ویژگی باعث می‌شود که این سبک مبلمان دارای ظاهری کاملا مدرن و امروزی باشد. در زمینه انتخاب اثاثیه، بیش از هر چیزی باید که کارآمدی آن‌ها توجه داشته باشید. لوازمی نخرید که قابل استفاده نیستند و فقط گوشه‌ای از خانه را بی دلیل را پر می‌کنند.

 

ستفاده از رنگ های خنثی، خنک و مات در فضا و دکوراسیون

استفاده از نورپردازی ملایم و خنثی مانند رنگ های سفید یا آبی

فضاهای بزرگ به همراه پلان اپن یا باز

استفاده از کمترین تعداد مبلمان و دکوریجات در فضا

فقط به کارگیری ضروریات و دوری از هرگونه اضافه گویی

پیروی از قانون هر چه ساده تر و کمتر، بهتر – less is more

به کارگیری اجزا و جزییات غیر ضروری متعلقات به همراه فضاهای نگهدارنده به صورت مخفی

به کارگیری نور طبیعی در فضا

با ارزوی موفقیت برای همه دوستان

ارشیتکت نفیسه قویدل 09374504179

http://instagram.com/ghavidel.architecture

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *