بهترین شرکت معماری و نقشه کشی در تبریز, طراحی داخلی مسکونی

سبک باروک

ریشه واژه  باروک  به‌درستی معلوم نیست اما تاریخ‌نگاران می‌گویند برای اولین‌بار از این واژه برای توصیف آثار بی‌نظم یا غیرعادی استفاده شد. برخی واژه باروک را از واژه پرتغالی بارکو به معنی مروارید ناصاف می‌دانند.

از ویژگی های این سبک می توان به مجلل بودن، اصالت، سر زندگی و پویایی اشاره کرد. سبک باروک توسط شکستن اصول معماری تعریف می شود برای مثال: حضور ستون ها در طراحی داخلی. دکوراسیون آن مصنوعی و اشکال در آن انعطاف دارند و با کمک تزئینات پر پیچ و تاب احساس حجیم بودن و بزرگی بوجد آمده است.

سبک باروک معمولا در چیدمان فضا های بزرگ به کار گرفته می شود و بیش از هر چیز ثروت و تجمل گرایی را به تصویر می کشد. در سبک باروک تزیین دیوار ها ، سقف ها و کف بسیار مهم است و اکثرا دارای تزیینات نمایشی زیاد است، به عنوان مثال برای دیوار ها معمولا از تابلو فرش های معروف ، آینه و مواردی از این قبیل استفاده می شود و برای سقف نیز از حاشیه های متنوع با لوستر های کرستالی استفاده می کنند و برای کف اتاق نیز معمولا از سنگ مرمر ، سرامیک و یا از گرانیت استفاده می شود.

ویژگی های این سبک

 رنگ

یکی از ویژگی های بارزی که می توان با آن، به راحتی دکوراسیون باروک را تشخیص داد رنگ طلایی به عنوان رنگ غالب محیط می باشد. باید توجه داشت که رنگ طلایی جایگاه ویژه ای در دکوراسیون باروک دارد و می بایست در اجرای دکوراسیون باروک حتما استفاده از رنگ طلایی را مد نظر داشت. در کل رنگ هایی که در این سبک به کار می روند از خانواده رنگ های گرم می باشند. از جمله رنگ هایی که در این سبک استفاده می گردد می توان قرمز تیره، سبز، قهوه ای سوخته، زرد، عاجی، کرمی، بژ و … را نام برد. همچنین در کنار آن استفاده از رنگهای خنثی مانند خاکستری، نقره ای و … می تواند تا حدودی زیبایی محیط را افزایش دهد.

نور

جالب است بدانید که در این سبک سنتی غربی، نیازی به نور طبیعی خورشید در محیط نیست و بیشتر بار تامین نور در محیط را منابع نوری مصنوعی با خود حمل می کنند. برای استفاده از منابع نوری مصنوعی نیز می توان از لوسترهای کریستال، چراغهای سقفی و در کل منابع نوری با فرم های کلاسیک استفاده کرد. همچنین نکته ای که باید برای این گونه چراغها و لوسترها در نظر گرفت، این است که باید قدرت کافی را برای ایجاد روشنایی در محیط داشته باشند و صرفا جنبه تزئینی در آنها مطرح نیست. در این سبک می توان از کانتراست و تضاد رنگی در محیط داخلی استفاده کرد و زیبایی را در محیط به طرز حیرت انگیزی افزایش داد.

مبلمان

ویژگی های مبلمان در این سبک به این شرح است: پوشش با پارچه های گرانبهای روشن، دارای لبه دوزی و عناصر تزئینی مختلف، پایه های حکاکی شده، سطوح پوشانده شده با طلا و لاک، پشت کاناپه ها و صندلی ها باید خم شده و موج دار باشد. روی میز آن ها با موزاییک، مرمرهای رنگی یا صدف مروارید تزئین شده است. در اکثر موارد این میز ها دایره ای شکل اند و صندلی ها به پشتی های حکاکی شده مجهز هستند. عناصر اصلی در مبلمان این سبک عبارتند از: صندوقچه ها، جا رختی های دوشاخه، بوفه های مخصوص فنجان، میز های ناهار خوری بزرگ، صندلی ها با پشتی های بلند، میز های عسلی و… اگر طراحی یک اتاق خواب در این سبک است باید سر دسته ی تخت خواب آن عظیم و مجلل باشد و پرده های تخت باید تزئینات مختلفی داشته باشد.
تخت خواب از طریق انواع پرده ها باید حالت چادرهای شرقی را داشته باشد. مبلمان در این اتاق ها معمولا باید همرنگ دیوار باشد. به جز تخت، مبلمان داخل اتاق از طریق میز قهوه خوری، صندوقچه و میز دراور، بالش های زیر زانویی و میز کنسول آینه معرفی می شود.

لوازم تزئینی

برای تکمیل طراحی به سبک باروک, استفاده از لوازم تزئینی ها و کمد برای ایجاد فضایی دراماتیک الزامی ست. پرده ها باید با تزئینات, قیطان و آویز دوخته شده باشند و مبل ها با لوازم تزئینی های بسیار شیک مزین شده باشند. درخشش لوستر سقف, نقاشی ها و گچ بری ها سقف را زیباتر نشان میدهند و زرق و برق اثاثیه طلایی و نقره ای را دو چندان میکنند. علاوه بر آن نصب تابلو و آینه با فریم های طلایی و نقره ای نمایی بی نظیر در دکوراسیون خانه ایجاد مینماید. در کل تمام این تزئینات باعث منحصر به فرد بودن سبک باروک شده و آن را از سایر سبک های دکوراسیون داخلی متمایز میکند.

از ویژگی‌های رایج سبک باروک می‌توان موارد زیر را نام برد:

شکوه و جلال

رنگ‌های روشن

تقابل و تضاد

پیچ و تاب و خمیدگی (معمولاً در قالب ساختارهای بیضی شکل)

توجه به شکل ظاهری و دکور پر تشریفات

مجسمه‌های طلاکاری شده

سقف‌های نقاشی شده

طرح‌های بریده بریده یا ناتمام رها شده (از روی عمد)

نقاشی‌های دیواری در اندازه‌های بزرگ

طرح‌های نمایشی و پرشور در نمای بیرونی و مرکزی ساختمان

استفاده از گچ‌بری و مرمر

اثرات واهی همچون فریب چشم

گنبدهای بیضی شکل که بیشتر در باروک اروپای شرقی رواج داشت

طراحی نشمین

استفاده از رنگ طلایی را می توان از ویژگی های بارز سبک باروک در بازسازی ساختمان  دانست  در اتاق های نشیمن در سبک باروک می توان از دیوار ها با رنگ های سفید و طلایی و از رنگ قهوه ای برای زمین اتاق نشیمن استفاده کرد. برای مبلمان این اتاق نیز می توان از مبل ها با پایه های حکاکی شده و لوستر های کریستالی استفاده کرد. فرش های مورد استفاده در این سبک هم بایستی در زیر نور لوستر پهن شوند.

طراحی آشپزخانه

در آشپزخانه های طراحی شده به سبک باروک از حکاکی های متنوع روی دیوار، پرده های منحنی و مبلمانی لوکس استفاده می شود. استفاده از میز ناهار خوری بزرگ یکی دیگر از ویژگی اشپزخانه های سبک باروک است که در این اشپزخانه ها از میز ناهار خوری هایی که دارای میز و صندلی حکاکی شده هستند استفاده می شود بهتر است که این میز غذا خوری را زیر یک لوستر کریستالی بزرگ قرار دهیم. رنگ های غالب در دکوراسیون اشپزخانه سبک باروک هم  رنگ سفید ، طلایی و قهوه ای روشن است.

طراحی اتاق خواب

نکته مهم در این قسمت طراحی داخلی این است که استفاده از سبک باروک برای اتاق خواب های بزرگ مناسب است و در غیر این صورت مبلمان های حجیم استفاده شده در این سبک باعث می شود فضای اتاق خواب شما کوچک تر به نظر برسد. در اتاق خواب های سبک بزرگ نیازی به پنجره و نور گیر های بزرگ و زیاد نیست زیرا این پنجره ها با پرده های بزرگ، زخیم و رنگ تیره پوشانده می شود و بجای ان از لوستر های کریستالی بزرگ و اباژور ها و چراغ های دیواری نور اتاق خوابتان را تامین می کنید.

دیوار های اتاق خوابتان نیز با گچ بری های برجسته و پیچیده تزیین می شود البته برای دیوار ها با توجه به سلیقه می توان از کاغذ دیواری های برجسته یا پانل های اماده چوبی نیز استفاده کرد.

در اتاق خوابتان از تخت با تاج کنده کاری شده آینه های بزرگ با قاب های طلایی، مجسمه ، وسایل دکوری تجملی و… پر زرق و برق استفاده شود تا ماهیت سبک باروک نمایان شود.

امیدوارم این مقاله برای شما مثمر ثمر بوده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *